Workshops 2019

Workshop agenda 2019

Chocolate Drip Cake

Maandag 14 januari 2019  - 19u00  - VOLZET

Dinsdag 15 januari 2019  - 19u00  - VOLZET

Woensdag 16 januari 2019  - 19u00  - VOLZET

Maandag 21 januari 2019  - 19u00 - VOLZET

Dinsdag 22 januari 2019  - 19u00  - VOLZET

Woensdag 23 januari 2019 - 19u00 - VOLZET

Maandag 28 januari 2019  - 19u00 - VOLZET

Dinsdag 29 januari 2019  - 19u00 -  VOLZET

Woensdag 30 januari 2019  - 19u00  - VOLZET


Een drip cake is een naked cake, een taart die niet bekleed is met fondant en kan worden afgewerkt met verse bloemen, bessen of een explosie van snoep en chocolade. Wij kiezen voor het laatste en leren om een mooie ‘chocolate drip’ op de rand aan te brengen. In deze workshop leer je de basisprincipes van taartdecoratie op een gezellige en ongedwongen manier. We gaan een ‘double barrel’  (2 verdiepingen) biscuit snijden, vullen en afsmeren. Je kan je de taart naar jouw eigen voorkeur decoreren en gaat naar huis met een cursus vol bruikbare tips, recepten en een stap voor stap foto-tutorial, zodat je thuis ook zelf opnieuw aan de slag kan!

 

Kostprijs € 55, incl. incl. biscuit, decoratie, een cursus boordevol tips en recepten, hapje en drankje

Cute Valentine Bear Cake

Dinsdag 12 februari 2019 - 19u00 - VOLZET

Woensdag 13 februari 2019  - 19u00 - VOLZET

Dinsdag 19 februari 2019  - 19u00  - VOLZET

Woensdag 20 februari 2019  - 19u00 - VOLZET

Donderdag 21 februari 2019  - 19u00 - VOLZET


Niets is leuker dan je geliefde te verrassen met een schattige maar vooral prachtige én zelfgemaakte taart! Tijdens deze workshop leer je om een 3D knuffelbeer in taartvorm te maken, en af te werken naar eigen voorkeur. Je leert de basisprincipes van taartdecoratie op een gezellige en ongedwongen manier. We gaan een cake snijden, vullen en afsmeren. Daarna maken we de pootjes uit cake, geven we de beer een mooi vachtje en decoreer je het beertje naar je eigen voorkeur.  Je gaat naar huis met een cursus vol bruikbare tips, recepten en een stap voor stap foto-tutorial, zodat je thuis ook zelf opnieuw aan de slag kan!


Kostprijs: € 60 , incl. cake, decoratie, een cursus boordevol tips en recepten, hapje en drankje


Workshop Pink Chocolate drip cake

Dinsdag 12 maart 2019  - 19u00  - VOLZET

Woensdag 13 maart 2019  - 19u00  - VOLZET

Donderdag 14 maart 2019  - 19u00  - VOLZET

Maandag 18 maart 2019  - 19u00 - VOLZET

Dinsdag 19 maart 2019  - 19u00  - VOLZET

Woensdag 20 maart 2019  - 19u00  - VOLZET


Een drip cake is een naked cake, een taart die niet bekleed is met fondant en kan worden afgewerkt met verse bloemen, bessen of een explosie van snoep. Wij kiezen voor het laatste en leren om een mooie roze ‘chocolate drip’ op de rand aan te brengen. In deze workshop leer je de basisprincipes van taartdecoratie op een gezellige en ongedwongen manier. We gaan een ‘double barrel’ (2 verdiepingen) biscuit snijden, vullen en afsmeren. Daarna kan je de taart naar jouw eigen voorkeur decoreren.  Je gaat naar huis met een cursus vol bruikbare tips, recepten en een stap voor stap foto-tutorial, zodat je thuis ook zelf opnieuw aan de slag kan!


Kostprijs: € 55 , incl. biscuit, decoratie, een cursus boordevol tips en recepten, hapje en drankje


Cookie cake

Maandag 1 april 2019  - 19u00 - VOLZET

Dinsdag 2 april 2019  - 19u00 - VOLZET

Woensdag 3 april 2019  - 19u00 - VOLZET


Uiteraard kan deze nieuwe rage niet ontbreken op onze workshop-kalender! Tijdens deze workshop bak je zelf je eigen letter of cijfer naar keuze, en maak je ook zelf de bijpassende decoraties.  De cookie cake bestaat uit twee heerlijke vanille koeken met daartussen een luchtige crème met een lekker smaakje. Als alle decoraties klaar zijn, ga je aan de slag om de cookie cake zelf samen te stellen en te decoreren, tot een heerlijk en mooi eindresultaat! Je gaat naar huis met een cursus vol bruikbare tips, recepten en een stap voor stap tutorial, zodat je later thuis ook zelf opnieuw aan de slag kan!


Kostprijs: € 50 , incl. sweets, decoratie, een cursus boordevol tips en recepten, hapje en drankje

Koekjes decoreren Pasen

Zondag 14 april 2019 - 19u00 - VOLZET

Maandag 15 april 2019 - 19u00 - VOLZET

Dinsdag 16 april 2019 - 19u00 - VOLZET

Woensdag 17 april 2019  - 19u00 - VOLZET


Tijdens deze workshop gaan we uitgebreid in op alles wat je wilt weten over koekjes versieren met suikerglazuur. Je leert hoe je royal icing maakt, ontdekt allerlei technieken en spuitmondjes om mooie effecten te maken op zowel koekjes, cupcakes als taarten. Uiteraard krijg je de recepten, een werkbeschrijving en veel tips & tricks voor het zelf bakken van de koekjes mee naar huis.  Het thema van de koekjesworkshop wordt aangepast naar de tijd van het jaar, zodat je met je creaties meteen kan uitpakken bij de familie tijdens de Paasbrunch!


Kostprijs: € 45 , incl. een hoop gedecoreerde koekjes, een cursus boordevol tips en recepten, hapje en drankje

Cupcake boeket Moederdag

Maandag 6 mei 2019  - 19u00  - VOLZET

Dinsdag 7 mei 2019  - 19u00 - VOLZET

Woensdag 8 mei 2019  - 19u00  - VOLZET

Donderdag 9 mei 2019 - 19u00 - VOLZET


Een hoop lekkere vers gebakken cupcakes liggen ongeduldig te wachten om omgetoverd te worden tot levensechte bloemen. We werken rond het thema ‘Moederdag’. We leren verschillende soorten bloemen te spuiten met botercrème, en bouwen een echte bloempot om tot een handige houder voor alle bloemencupcakes. Een - letterlijk - heerlijke verrassing voor je allerliefste mams, grootmoeder,...

die wát graag gedeeld zal worden!


Kostprijs: € 50, incl. een mooie bloempot met bloemencupcakes, een cursus vol tips en recepten, hapje en drankje


Plastron taart Vaderdag

Woensdag 5 juni 2019 - 19u00 - VOLZET


Maak de verrassing voor je paps compleet door hem een zelfgemaakte taart te geven in de vorm van een hemd mét plastron! Grote ogen gegarandeerd! In deze workshop leer je de basisprincipes van taartdecoratie op een gezellige en ongedwongen manier. We gaan een biscuit snijden, vullen en bekleden met suikerpasta. Daarna boetseren we samen de nodige details en werken de taart af volgens jouw eigen voorkeur.  Je gaat naar huis met een cursus vol bruikbare tips, recepten en een stap voor stap foto-tutorial, zodat je later thuis ook zelf opnieuw aan de slag kan!


Kostprijs: € 55 , incl. biscuit, decoratie, een cursus boordevol tips en recepten, hapje en drankje

Koekjes decoreren - Sweet Summer Treats

Maandag 17 juni 2019 - 19u00 - VOLZET

Dinsdag 18 juni 2019 - 19u00 - VOLZET

Woensdag 19 juni 2019 - 19u00 - VOLZET


Tijdens deze workshop gaan we uitgebreid in op alles wat je wilt weten over koekjes versieren met suikerglazuur. Je leert hoe je royal icing maakt en ontdekt allerlei technieken en spuitmondjes om mooie effecten te maken. Uiteraard krijg je de recepten, een werkbeschrijving en veel tips & tricks voor het zelf bakken van de koekjes mee naar huis. 

Het thema van de koekjesworkshop wordt aangepast naar de tijd van het jaar. Gezien de zomer voor de deur staat gaan we werken rond "Sweet Summer Treats"!  Deze super schattige koekjes zijn meteen ook een prima geschenkje voor de Meester of Juf van je kids, als bedanking voor het afgelopen schooljaar, want 'How SWEET is was to be taught by you'! ;-)


Kostprijs: € 50 , incl. een hoop gedecoreerde koekjes, een cursus vol tips en recepten, hapje en drankje

Tipsy Daddy Cake Workshop

Dinsdag 4 juni 2019 - 19u00 - VOLZET

Donderdag 6 juni 2019 - 19u00 - VOLZET


Maak de verrassing voor je paps compleet door hem een zelfgemaakte taart te geven in de vorm van een likeurvat! Grote ogen gegarandeerd! In deze workshop leer je de basisprincipes van taartdecoratie op een gezellige en ongedwongen manier. We gaan een biscuit snijden, vullen en bekleden met suikerpasta. Je gaat naar huis met een cursus vol bruikbare tips, recepten en een stap voor stap foto-tutorial, zodat je later thuis ook zelf opnieuw aan de slag kan!


Kostprijs: € 55 , incl. biscuit, decoratie, een cursus boordevol tips en recepten, hapje en drankje

Bij inschrijving graag je keuze doorgeven voor het logo en mini-drankflesjes:

Jack Daniels - Havana Club - Gordon's Dry Gin

Cupcakes Flamingo/cactus/tropical

Maandag 8 juli 2019  - 19u00 - VOLZET

Dinsdag 9 juli 2019  - 19u00  - VOLZET

Woensdag 10 juli 2019  - 19u00 - VOLZET

Maandag 15 juli 2019  - 19u00 - VOLZET

Dinsdag 16 juli 2019  - 19u00 - VOLZET

Woensdag 17 juli 2019  - 19u00 - VOLZET


Een hoop lekkere vers gebakken cupcakes liggen ongeduldig te wachten om versierd te worden met suikerpasta en botercrème. We werken rond het thema ‘Flamingo-cactus-tropical’, een erg ‘hot’ en zomers thema, waarmee je alle kanten uit kan! De verschillende technieken om de cactussen met aangekleurde botercrème te spuiten worden gedemonstreerd en er worden een heleboel voorbeeldjes ter inspiratie voorzien. Je kan gebruik maken van onze uitgebreide collectie tools om zelf de leukste details en accenten te maken!


Kostprijs: € 45 , incl. cupcakes, decoratie, een cursus boordevol tips en recepten, hapje en drankje

Unicorn Sweet Table

Maandag 29 juli 2019 - 19u00 - VOLZET

Dinsdag 30 juli 2019  - 19u00 - VOLZET

Woensdag 31 juli 2019  - 19u00 - VOLZET

Maandag 5 augustus 2019 - 19u00 - Nog 2 plaatsen

Dinsdag 6 augustus 2019 - 19u00 - VOLZET

Woensdag 7 augustus 2019  - 19u00 - VOLZET


In deze workshop gaan we aan de slag om een mini sweet table te maken in het thema ‘Unicorn’! We gaan aan de slag met meringues, cupcakes, cakepops, donuts én mini cake towers

en maken een mooi geheel in het unicorn thema.  Je kleurt zelf botercrème in de kleuren die je wenst, maakt de nodige decoraties voor alle sweets en decoreert ze naar jouw eigen voorkeur.  Je gaat naar huis met een cursus vol bruikbare tips, recepten en een stap voor stap tutorial, zodat je later thuis ook zelf opnieuw aan de slag kan!


Kostprijs: € 55, incl. sweets, decoratie, een cursus vol tips en recepten, hapje en drankje


Cookie cake

Maandag 9 september 2019  - 19u00 - VOLZET

Dinsdag 10 september 2019  - 19u00 - VOLZET

Woensdag 11 september 2019  - 19u00 - VOLZET

Maandag 16 september 2019  - 19u00 - VOLZET

Dinsdag 17 september 2019  - 19u00 - VOLZET

Woensdag 18 september 2019  - 19u00 - VOLZET

Maandag 23 september 2019  - 19u00 - VOLZET

Dinsdag 24 september 2019  - 19u00  - VOLZET

Woensdag 25 september 2019 - 19u00 - VOLZET

Maandag 7 oktober 2019 - 19u00 - VOLZET

Dinsdag 8 oktober 2019 - 19u00 - VOLZET

Woensdag 9 oktober 2019 - 19u00 - VOLZET


Uiteraard kan deze nieuwe rage niet ontbreken op onze workshop-kalender! Tijdens deze workshop bak je zelf je eigen letter of cijfer naar keuze, en maak je zelf bijpassende decoraties.  De cookie cake bestaat uit twee heerlijke vanille koeken met daartussen een luchtige crème met een lekker smaakje. Als alle decoraties klaar zijn, ga je aan de slag om de cookie cake zelf samen te stellen en te decoreren, tot een heerlijk en mooi eindresultaat! Je gaat naar huis met een cursus vol bruikbare tips, recepten en een stap voor stap tutorial, zodat je later thuis ook zelf opnieuw aan de slag kan!


Kostprijs: € 55 , incl. sweets, decoratie, een cursus boordevol tips en recepten, hapje en drankje

Halloween Cupcakes

Dinsdag 29 oktober 2019 - 19u00 - Nog 1 plaats

Woensdag 30 oktober 2019 - 19u00 - Nog 2 plaatsen


Een hoop lekkere vers gebakken cupcakes liggen ongeduldig te wachten om versierd te worden met suikerpasta en botercrème. We werken rond het thema ‘Halloween’, een thema waarmee je alle kanten uit kan en zelf kan kiezen of je enge of iets minder enge cupcakes gaat maken :-) Er worden verschillende technieken gedemonstreerd en er zijn een heleboel voorbeeldjes ter inspiratie voorzien. Je kan gebruik maken van onze uitgebreide collectie tools om zelf de leukste details en accenten te maken!


Kostprijs: € 45, incl. cupcakes, decoratie, een cursus vol tips en recepten, hapje en drankje


Chocolate Drip Cake

Maandag 18 november 2019  - 19u00  - VOLZET

Dinsdag 19 november 2019  - 19u00  - VOLZET

Woensdag 20 november 2019  - 19u00  - VOLZET


Een drip cake is een naked cake, een taart die niet bekleed is met fondant en kan worden afgewerkt met verse bloemen, bessen of een explosie van snoep en chocolade. Wij kiezen voor het laatste en leren om een mooie ‘chocolate drip’ op de rand aan te brengen. In deze workshop leer je de basisprincipes van taartdecoratie op een gezellige en ongedwongen manier. We gaan een ‘double barrel’  (2 verdiepingen) biscuit snijden, vullen en afsmeren. Je kan je de taart naar jouw eigen voorkeur decoreren en gaat naar huis met een cursus vol bruikbare tips, recepten en een stap voor stap foto-tutorial, zodat je thuis ook zelf opnieuw aan de slag kan!

 

Kostprijs € 60, incl. incl. biscuit, decoratie, een cursus boordevol tips en recepten, hapje en drankje

Workshop Pink Chocolate drip cake

Maandag 2 december 2019  - 19u00 - VOLZET

Dinsdag 3 december 2019  - 19u00  - VOLZET


Een drip cake is een naked cake, een taart die niet bekleed is met fondant en kan worden afgewerkt met verse bloemen, bessen of een explosie van snoep. Wij kiezen voor het laatste en leren om een mooie roze ‘chocolate drip’ op de rand aan te brengen. In deze workshop leer je de basisprincipes van taartdecoratie op een gezellige en ongedwongen manier. We gaan een ‘double barrel’ (2 verdiepingen) biscuit snijden, vullen en afsmeren. Daarna kan je de taart naar jouw eigen voorkeur decoreren.  Je gaat naar huis met een cursus vol bruikbare tips, recepten en een stap voor stap foto-tutorial, zodat je thuis ook zelf opnieuw aan de slag kan!


Kostprijs: € 60 , incl. biscuit, decoratie, een cursus boordevol tips en recepten, hapje en drankje


Xmas Unicorn Cake

Zondag 22 december 2019  - 14u00 - VOLZET

Zondag 22 december 2019  - 19u00 - VOLZET

Maandag 23 december 2019  - 14u00  - VOLZET

Maandag 23 december 2019  - 19u00  - VOLZET


In deze workshop leer je de basisprincipes van taartdecoratie op een gezellige en ongedwongen manier! We gaan een ‘double barrel’ (2 verdiepingen) biscuit snijden, vullen en afsmeren. Daarna kleur je zelf botercrème in de kleuren die je wenst, maak je de nodige decoraties voor je unicorn taart in kerststijl en decoreert de taart volgens je eigen voorkeur.  Je gaat naar huis met een cursus vol bruikbare tips, recepten en een stap voor stap foto-tutorial, zodat je later thuis ook zelf opnieuw aan de slag kan!


Kostprijs: € 55 , incl. biscuit, decoratie, een cursus boordevol tips en recepten, hapje en drankje

Interesse  ?


Inschrijven kan enkel via een mailje aan info@chateaugateau.be


Locatie: Château Gâteau, Rijsselstraat 11a, 3583 Paal


Een workshop duurt gemiddeld zo’n 3 uur


ONS ADRES


Rijsselstraat 11

3583 Paal-Beringen



CONTACTEER ONS


Klik hier om contact op te nemen voor een reservatie, bestelling of meer informatie

© Copyright. Alle rechten gereserveerd.